آزمایش Anti ccp

⇐معرفی تستccp:

آزمایش آنتی‌بادی علیه پپتید سیترولینه حلقوی (CCP)، آنتی‌بادی‌های CCP خون را شناسایی و اندازه‌گیری می‌کند. آنتی‌بادی‌های CCP توسط سیستم ایمنی بدن ترشح شده و به‌اشتباه به بافت‌های سالم بدن حمله می‌کنند.

آزمایش آنتی‌بادی‌ CCP نیاز به نمونه‌ی خون دارد. این تست برای کمک به تشخیص و یا شناسایی بیماری روماتوئید آرتریت یا روماتیسم مفصلی و ارزیابی شدت بیماری به‌کار می‌رود. روماتوئید آرتریت نوعی بیماری خود-‌ایمنی ا‌ست که بدن به بافت‌های مفصلیِ سالم حمله می‌کند.

کاربرد آزمایش Anti CCP در تشخیص و درمان روماتیسم و آرتروز

⇐هدف از انجام تست چیست؟

هدف از آزمایش آنتی‌بادی علیه پپتید سیترولینه حلقوی شناسایی آنتی‌بادی‌های CCP است. تست آنتی‌بادی‌ CCP برای تشخیص روماتوئید آرتریت و تعیین شدت بیماری ضروری ا‌ست.

⇐این تست چه زمانی درخواست می‌شود؟

آزمایش آنتی‌بادی علیه پپتید سیترولینه حلقوی میزان آنتی‌بادی‌های CCP موجود در خون را اندازه می‌گیرد. آنتی‌بادی‌های CCP نوع خاصی از آنتی‌بادی‌ها هستند که توسط سیستم ایمنی تولید شده و به آنها اوتوآنتی‌بادی (Autoantibody) گفته‌می‌شود.

با این‌که بسیاری از آنتی‌بادی‌ها به بدن در مقابله با بیماری‌ها با شناسایی و خنثی کردن موارد بیگانه مثل باکتری یا ویروس کمک می‌کنند، اوتوآنتی‌بادی‌ها این عملکرد مهم سیستم ایمنی را انجام نمی‌دهند. به جای آن، اوتوآنتی‌بادی‌ها با هدف قرار دادن سلول‌ها و بافت‌های سالم بدن به آنها حمله می‌کنند.

آنتی‌بادی‌های CCP در بسیاری از افراد مبتلا به روماتوئید آرتریت شناسایی می‌شوند. گرچه در موارد کمتر، احتمالاً در سایر بیماری‌های خودایمنی مثل سندروم شوگرن یا لوپوس نیز شناسایی می‌شوند. نتایج مثبت تست آنتی‌بادی‌ CCP ممکن است در بیماران مبتلا به توبرکلوز فعال یا سل (TB) و برخی بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی نیز دیده شوند.

⇐تست‌های آزمایشگاهی مکمل این آزمایش کدامند؟

Crp-Rf-Esr-Ana

⇐چه نوع نمونه‌ای برای این تست درخواست می‌شود؟

1)نمونه خون

 

 

⇐مراجعه کننده قبل از انجام آزمایش باید چه شرایطی را رعایت کند؟

این آزمایش نیازی به ناشتا بودن و یا محدودیت خاص در رژیم غذایی ندارد.

⇐افزایش میزان  ccp در شرایط زیر مشاهده می‌شود:

آنتی‌بادی‌های CCP در بیش ‌از ۷۵‌درصد بیماران مبتلا به روماتوئید آرتریت شناسایی می‌شوند و تقریباً هیچ‌وقت در افرادی که فاقد این بیماری‌ها هستند، دیده نمی‌شوند.

در بیمارانی که علائم روماتیسم از خود نشان می‌دهد، نتیجه‌ی مثبت برای هر دو آزمایش آنتی‌بادی‌ CCP و RF، نشانه‌ی احتمال ابتلای فرد به روماتیسم است. نتیجه‌ی مثبت تست آنتی‌بادی‌ CCP و نتیجه‌ی منفی آزمایش RF نشانه‌ی این است که فرد به احتمال زیاد در آینده به روماتیسم مبتلا خواهد‌شد و یا در حال حاضر در مراحل ابتدایی بیماری روماتیسم قرار دارد.

⇐کاهش میزان ccp در شرایط زیر مشاهده می‌شود:

⇐علائم افزایش ccp چیست؟

  • مفاصل دست و مچ دردناک و گرم
  • درد که گاهی اوقات بر روی آرنج، گردن، شانه ها، باسن، زانو و / یا پا تاثیر می گذارد
  • خشکی مفاصل در صبح که معمولا در طول روز بهبود می یابد
  • خستگی
  • تب
  • وجود ندول در زیر پوست، به ویژه در آرنج

⇐علائم کاهش ccp چیست؟

⇐رژیم غذایی مناسب برای کاهشccp چیست؟

⇐چه عواملی باعث تداخل و ایجاد نتایج کاذب در انجام تست می‌شود؟

نتایج مثبت پپتید آنتی سیکلیک سیترولینه (Anti CCP) ممکن است در برخی بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوی سیستمیک و یا دیگر بیماری‌های خود-ایمنی بافت همبند مشاهده گردد (تقریباً در ۱۰% موارد).

← هموگلوبین بالای ۴mg/ml، بیلیروبین بالای ۰٫۲mg/ml، تری‌گلیسرید بالای ۱۵mg/ml، فاکتور روماتوئید (RF) بالای ۲۰۰Iu/ml و توتال پروتئین بالای ۱۲۰mg/ml ممکن است در نتایج آزمون تداخل کنند.

منابع:boualilab.com-anyazma.com-nanomedicallab.com

توجه:این مطلب به صورت بسیار ساده و صرفا جهت اطلاعات عمومی به اشتراک گذاشته شده و به هیچ عنوان جایگزین نظر پزشک نمیشود.حتما جهت درمان با پزشک متخصص مشورت شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *