آزمایش RF
/0 نظرها/در دستهبندی نشده /توسط mohsen⇐معرفی تست RF:
آرتریت روماتوئید یکی از بیماریهایی است که در آن مفاصل بدن مخصوصأ کف دست، مچ پا و انگشتان درگیر میشوند و بیمار با علائمی مانند درد در نواحی مذکور به پزشک مراجعه میکند. روماتیسم یا آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری خود ایمنی است که باعث التهاب مفاصل میشود، یعنی سیستم ایمنی بافتهای خودی را نمیشناسد و به آنها آسیب میرساند. مفاصل ساختارهایی هستند که حرکت را در جایی که دو استخوان از یکدیگر میآیند فراهم میکنند. به همین دلیل این بیماری باعث ایجاد مشکلات حرکتی و دردناکی مفاصل میشود. این مشکل میتواند همه مفاصل مثل کمر، زانو، انگشتان دست و انگشتان پا را درگیر کند. این بیماری غالبا در افراد بین سنین ۴۰ تا ۵۰ سال ظهور میکند. با این حال همه سنین ممکن است دچار این عارضه شوند.
آرتریت روماتوئید مفاصل شما را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث تورم دردناکی میشود که در نهایت میتواند منجر به فرسایش استخوان و تغییر شکل مفصل شود.
التهاب مرتبط با آرتریت روماتوئید همان چیزی است که می تواند به سایر قسمت های بدن نیز آسیب برساند.البته برخی از داورها به درمان این بیماری کمک بسزایی میکنند.
⇐هدف از انجام تست چیست؟
آزمایش RF اغلب برای کمک به تشخیص آرتریت روماتوئید و سایر اختلالات خود ایمنی استفاده میشود. آزمایش RF همچنین ممکن است برای درک میزان شدید روماتیسم مفصلی و اینکه آیا احتمال دارد اندامها را تحت تاثیر قرار دهد استفاده شود. البته بهتر است بدانید که آزمایش RF به تنهایی در تشخیص روماتیسم مفصلی تجویر نمیشود و در کنار آن انجام برخی آزمایشات دیگر نیز ضروری است.
⇐این تست چه زمانی درخواست میشود؟
آزمایش RF ممکن است زمانی درخواست شود که بیمار علائم آرتریت روماتوئید داشته باشد و این علائم بیش از 6 هفته ادامه داشته باشد. علائم ممکن است شامل درد، گرما، تورم و سفتی صبحگاهی در مفاصل، ندولهای زیر پوست، و در صورت پیشرفت بیماری، شواهدی بر روی اشعه ایکس از کپسولهای مفصلی متورم و از دست دادن غضروف و استخوان باشد. آزمایش RF ممکن است زمانی تکرار شود که اولین آزمایش منفی باشد و علائم باقی بماند.
آزمایش RF همچنین ممکن است زمانی درخواست شود که بیمار دارای علائم نشان دهنده سندرم شوگرن باشد. علائم ممکن است شامل خشکی شدید دهان و چشم و درد مفاصل و عضلات باشد. همچنین ممکن است علائم مختلط باشد زیرا بیماران ممکن است بیش از یک اختلال خود ایمنی داشته باشند. سندرم شوگرن می تواند به خودی خود یا به دنبال آرتریت روماتوئید یا لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) رخ دهد. بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و/یا سندرم شوگرن ممکن است سایر بیماریهای خودایمنی مانند اختلالات تیروئید را نیز داشته باشند.
⇐تستهای آزمایشگاهی مکمل این آزمایش کدامند؟
آزمایش ESR (سرعت رسوب گلبول قرمز) – CRP (پروتئین واکنشدهنده C).آنتی بادی ضد DNA، Anti-SS، Anti-ENA و ANA. وجود آزمایش های تکمیلی ذکر شده از آن جهت حائز اهمیت است که بعضی مواقع این آنتی بادی ها در مواردی از RA وجود دارند.
⇐چه نوع نمونهای برای این تست درخواست میشود؟
1)نمونه خون
⇐مراجعه کننده قبل از انجام آزمایش باید چه شرایطی را رعایت کند؟
رای انجام آزمایش RF نیازی به ناشتا بودن نیست.
⇐افزایش میزان RF در شرایط زیر مشاهده میشود:

⇐کاهش میزان RF در شرایط زیر مشاهده میشود:
در افراد طبیعی تست RF منفی می باشد.
⇐علائم افزایش RFچیست؟
- خستگی
- درد مفاصل
- حساسیت مفاصل
- ورم مفاصل
- قرمزی مفاصل
- احساس گرما در مفاصل
- سفتی و سختی مفصل ها
- کاهش توانایی در دامنه حرکتی مفاصل
- لنگیدن هنگام راه رفتن
- تغییر شکل مفصل ها
- از دست دادن قابلیت حرکتی مفصل ها
- کم خونی
- تب
⇐علائم کاهش RF چیست؟
–
⇐رژیم غذایی مناسب برای کاهشRF چیست؟
–
⇐چه عواملی باعث تداخل و ایجاد نتایج کاذب در انجام تست میشود؟
- ممکن است نتیجه تست در افراد مسن به صورت کاذب مثبت نشان داده شود.
- همولیز (Hemolysis) یا تخریب گلبولهای قرمز خون باعث نتیجه مثبت کاذب میشود.
- وجود پروتئینهای کرایوگلوبین (Cryoglobulin) در سرم نیز نتیجه مثبت کاذب را به دنبال دارد.
منابع:homeca.ir-mendel-lab.com-drmahdavilab.com-nikoolab.com
توجه:این مطلب به صورت بسیار ساده و صرفا جهت اطلاعات عمومی به اشتراک گذاشته شده و به هیچ عنوان جایگزین نظر پزشک نمیشود.حتما جهت درمان با پزشک متخصص مشورت شود.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.