آزمایش منیزیم
/0 نظرها/در دستهبندی نشده /توسط mohsen⇐معرفی تست منیزیم:
بیشتر منیزیم داخل بدن در مایع داخل سلولی و مقداری از آن در داخل استخوان قرار دارد و به عنوان کوفاکتور فعالیت بسیاری از آنزیم ها را تنظیم می کند. منیزیم متابولیسم و سنتز کربوهیدرات، پروتئین و اسید نوکلئیک ها را تنظیم می کند. عملکرد بسیاری از اندام ها مانند بافت عصبی عضلانی نیز وابسته به منیزیم است. کنترل سطح منیزیم در بیماران قلبی حائز اهمیت فراوانی است زیرا سطح پایین آن ممکن است تحریک پذیری قلب را افزایش داده و آریتمی های قلبی را وخیم تر کند.بدن شما برای کمک به عملکرد صحیح عضلات، اعصاب و قلب به منیزیم نیاز دارد. منیزیم همچنین به کنترل فشار خون و قند خون کمک میکند. بیشتر منیزیم بدن شما در استخوانها و سلولهای شما قرار دارد. اما مقدار کمی در خون شما نیز یافت میشود. اگر پزشک علائمی مبنی بر میزان غیرطبیعی منیزیم را در بدن شما مشاهده کند، این آزمایش را تجویز میکند. در صورتی که سطح منیزیم در آزمایش خون شما بیش از حد بالا یا پایین باشد نشاندهنده مشکلاتی در سلامتی شما است.
⇐هدف از انجام تست چیست؟
یشتر Mg داخل بدن در مایع داخل سلولی و مقداری از آن در داخل استخوان قرار دارد و به عنوان کوفاکتور فعالیت بسیاری از آنزیم ها را تنظیم می کند. منیزیم متابولیسم و سنتز کربوهیدرات، پروتئین و اسید نوکلئیک ها را تنظیم می کند. عملکرد بسیاری از اندام ها مانند بافت عصبی عضلانی نیز وابسته به منیزیم است. کاهش سطوح منیزیم می تواند سبب کاهش رفلکس تاندون های عصبی و دپرسیون تنفسی شود.
⇐این تست چه زمانی درخواست میشود؟
پزشک ممکن است آزمایش منیزیم را برای بررسی دلیل شرایطی مانند سوء تغذیه، اسهال و سوء جذب تجویز کند. همچنین این آزمایش ممکن است برای نظارت بر اثربخشی درمان کمبود منیزیم مورد نیاز باشد. علاوه بر این موارد ظهور علائمی مانند تشنج، حالت تهوع، خستگی و ضعف عضلانی ممکن است باعث شود که پزشک آزمایش Magnesium را تجویز کند
⇐تستهای آزمایشگاهی مکمل این آزمایش کدامند؟
- آزمایش Zinc: این تست به بررسی سطح ماده معدنی روی در بدن میپردازد.
- آزمایش Calsium: این تست سطح کلسیم در بدن را اندازهگیری میکند.
- آزمایش Phosphoruse: در ین آزمایش سطح فسفر مورد ارزیابی قرار میگیرد.
⇐چه نوع نمونهای برای این تست درخواست میشود؟
1)نمونه خون
⇐مراجعه کننده قبل از انجام آزمایش باید چه شرایطی را رعایت کند؟
این آزمایش نیازی به ناشتایی یا محدودیت رژیم غذایی ندارد.
⇐افزایش میزان منیزیم در شرایط زیر مشاهده میشود:
- نارسایی کلیوی (یاتروژنیک)
- مصرف داروهای حاوی منیزیم و ضد اسید، هیپرتیروئیدی (تیروئید پرکار)، دهیدراتاسیون (کمآبی)، مولتیپل میلوما (Multiple myeloma) و دیابت.
- اسیدوز دیابتی
- شیردهی بیش از حد نرمال
- کاهش سطح ترشح ADH
- هیپر کلسمی
- هیپرآلدوسترونیسم
⇐کاهش میزان منیزیم در شرایط زیر مشاهده میشود:
مشکلات بسیاری مثل شرایط محیطی، سبک زندگی یا بعضی بیماریها میتواند به کمبود منیزیم در بدن شما منجر شود. مهمترین عللی که باعث کاهش منیزیم میشود شامل موارد زیر است:
- استفاده از مواد شیمیایی مانند فلوراید و کلر در آب شهری میتواند باعث کاهش جذب منیزیم موجود در آب شود
- مصرف کافئین
- مصرف زیاد شکر
- استرس سیستم غدد درونریز را تحت تاثیر قرار میدهد و سطح منیزیم را کاهش خواهد داد
- مصرف مکملهای کلسیم
- مصرف زیاد نوشابه
- بیماری سلیاک (coeliac disease) یا سایر اختلالات گوارشی مانند بیماری کرون (Crohn’s disease)
- مصرف غذای فرآوریشده
- مصرف بیش از حد لبنیات
- دیابت نوع ۲
- سبزیجات سبز، سبزیجات برگدار، آجیل و دانههای خام
- افزایش سن
⇐علائم افزایش منیزیم چیست؟
افزایش سطح منیزیم عمدتاً مربوط به مصرف آنتی اسیدهای حاوی Mg است. از آنجایی که کلیه ها بیشتر منیزیم را در خون ترشح می کنند، سطح Mg در بیماری مزمن کلیوی افزایش می یابد. در واقع شرایطی که با فیلتراسیون گلومرولی تداخل دارند منجر به احتباس Mg و در نتیجه افزایش غلظت سرمی آن می شود.
مسمومیت با منیزیم ممکن است منجر به افسردگی، ایست قلبی و ایست تنفسی شود.
علائم افزایش Mg اضافی عبارتند از: لتارژی (احساس خستگی و کمبود انرژی و تحریکات جسمی و ذهنی)، حالت تهوع، استفراغ و اختلال تکلم.
داروهایی که سطح Mg را افزایش می دهند عبارتند از آنتی اسیدها، مسهل ها، داروهای حاوی کلسیم و لیتیوم، دیورتیک ها، آمینوگلیکوزیدها و آنتی بیوتیک ها.
⇐علائم کاهش منزیم چیست؟
کاهش سطح Mg باعث افزایش تحریک پذیری قلب و تشدید آریتمی می شود. در واقع، چندین مطالعه ارتباط بین کمبود منیزیم و تغییرات در هموستاز کلسیم، پتاسیم و فسفات را نشان داده اند که با اختلالات قلبی مانند آریتمی بطنی، افزایش حساسیت به دیگوکسین، اسپاسم عروق کرونر و مرگ ناگهانی مرتبط است.
کمبود Mg در بیماران مبتلا به سوء تغذیه اتفاق میافتد.
توکسمی حاملگی هم با کاهش Mg مرتبط می باشد (توکسمی به تمامی حالاتی گفته می شود که خون حاوی مواد سمی تولید شده چه به وسیله میکرو ارگانیسم ها مانند باکتری ها و یا ویروس ها و چه به وسیله بدن می باشد. توکسمی حاملگی حالت پاتولوژیک خاصی است که در نیمه دوم حاملگی می تواند اتفاق بیفتد و خود را با نشانههای اکلامپسی و پره اکلامپسی تظاهر می نماید).
علائم کمبود Mg بیشتر اختلالات عصبی عضلانی (نوروماسکولار) مانند خستگی، تحریک پذیری، تغییرات الکتروکاردیوگرافی، دلیریوم و تشنج است.
⇐رژیم غذایی مناسب برای جذب منیزیم چیست؟
1. شکلات تلخ؛ بزرگترین منبع منیزیم

یکی از منابع خوشمزه برای دریافت منیزیم، شکلات تلخ شناخته میشود. این منبع غذایی در هر 100 گرم خود، 228.5 میلی گرم منیزیم به همراه دارد. اما 100 گرم برای یک وعده زیاد است. یک قطعهی 40 گرمی از آن برای هر وعده میتواند مقدار 13 میلی گرم منیزیم به بدن برساند که تامین کننده 3 درصد نیاز روزانه است.
2. تخمه کدو
از دیگر غذاهای حاوی منیزیم میتوان به تخمه کدو اشاره کرد. این خوراکی به عنوان یکی از تنقلات عالی برای میان وعده شناخته میشود. منبعی عالی برای دریافت خواص آنتی اکسیدانی و همچنین ویتامین E است. هر نصف پیمانه تخمه کدو، مقدار 369 میلی گرم منیزیم را برای بدن به همراه دارد که معادل 93 درصد نیاز روزانه است. اما این مقدار کالری (حدود 380) تقریبا بالایی دارد و بهتر است در مصرف آن زیاده روی نشود.
3. موز؛ غنی ترین منبع منیزیم
هر یک عدد موز متوسط، حدود 32 میلی گرم منیزیم به بدن میرساند که معادل 8 درصد نیاز روزانه است. با مصرف موز میتوان علاوه بر منیزیم، به سایر مواد معدنی همچون پتاسیم یا فیبر و حتی ویتامین C دست یافت.
4. انجیر خشک
یکی از منابع خوشمزه دیگر برای دریافت منیزیم، انجیر خشک ست. مصرف نصف پیمانه انجیر خشک، مقدار 50 میلی گرم منیزیم به بدن میرساند. همچنین گزینهای بسیار عالی برای دریافت فیبر میتواند باشد.
5. بادام درختی
با مصرف نصف پیمانه بادام درختی، مقدار 53 میلی گرم منیزیم به بدن میرسد. این منبع غذایی برای دریافت کلسیم، روی و همینطور ویتامین E گزینه بسیار مناسبی است. به همین دلیل برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار عالی خواهد بود.
6. اسفناج یکی از غذاهای حاوی منیزیم

برگهای پهن اسفناج به عنوان منبعی عالی برای دریافت آهن، ویتامین C و همینطور منیزیم هستند. اما بهتر است برای حفظ خواصی که دارد آن را کمتر از 20 دقیقه حرارت دهید یا حتی آن را خام استفاده کنید. در هر 100 گرم اسفناج، مقدار 157 میلی گرم، منیزیم وجود دارد.
7. مصرف شیر سویا برای دریافت منیزیم
یکی دیگر از غذاهای حاوی منیزیم شیر سویا است. شیر سویا به عنوان یکی از فراوردههای حاصل از سویا سرشار از منیزیم و مواد معدنی دیگر است. با مصرف هر 1 پیمانه از شیر سویا، مقداری حدود 61 میلی گرم، منیزیم به بدن میرسد.
8. ماهی سالمون وحشی
برای اینکه از بهترین غذاهای حاوی منیزیم استفاده کنیم، باید غذاهای دریایی مفیدی همچون ماهیها را حتما مصرف کنیم. ماهی سالمون وحشی با خود اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین D و همینطور منیزیم فراوانی را نیز به همراه دارد. مصرف یک وعده از فیله ماهی سالمون که حدود 180 گرم باشد، مقدار 178 میلی گرم منیزیم به بدن میرساند.
⇐چه عواملی باعث تداخل و ایجاد نتایج کاذب در انجام تست میشود؟
← همولیز، داروهای تیروئیدی، ضد اسیدهای حاوی منیزیم، ملینها، داروهای حاوی کلسیم، لیتیم، دیورتیکهای لوپ، و برخی از آنتی بیوتیکها موجب افزایش میشوند.
← دیورتیک ها، برخی از آنتی بیوتیکها، و انسولین باعث کاهش میشوند.
منابع:homeca.ir-parsteblab.com-nanomedicallab.com
توجه:این مطلب به صورت بسیار ساده و صرفا جهت اطلاعات عمومی به اشتراک گذاشته شده و به هیچ عنوان جایگزین نظر پزشک نمیشود.حتما جهت درمان با پزشک متخصص مشورت شود.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.