آزمایش Rubella

⇐معرفی تست Rubella:

سرخجه که با نام های “سرخک آلمانی” یا سرخک ۳ روزه نیز شناخته می شود؛ بیماری ویروسی است که اغلب جدی گرفته نمی شود. این بیماری معمولاً باعث بروز تب و راش گذرا در کودکان و بزرگسالانی می شود که آلوده به ویروس هستند. اما چنانچه خانمی در خلال سه ماهه اول حاملگی به این بیماری مبتلا باشد؛ مسئله جدی خواهد بود. زیرا می تواند منجر به سقط، مرده زایی و نقایص مادرزادی جنین مانند: کَری، میکروسفالی و نقایص قلبی شود.

بنابراین در زنانی که قصد حاملگی دارند؛ انجام این تست جهت تعیین استعداد ابتلاء و یا ایمنی در برابر ابتلاء به سرخجه اهمیت خاصی دارد.

IgG مثبت همراه با IgM مثبت:  نشاندهنده عفونت اخیر به ویروس سرخجه می باشد. این نتیجه به تنهایی جهت تشخیص عفونت سرخجه کافی نمی باشد و باید در چارچوب تظاهرات بالینی تفسیر گردد.

IgG مثبت همراه با IgM منفی: نشاندهنده واکسیناسیون و یا عفونت پیشین به ویروس سرخجه می باشد. این افراد نسبت به عفونت مجدد مصونیت دارند.

hakimilab.com

 

⇐هدف از انجام تست چیست؟

  • تشخیص آزمایشگاهی عفونت ویروس واریسلا زوستر (VZV)
  • تعیین میزان پاسخ ایمنی افرادی که واکسینه شده‌اند.
  • ثبت و مستند کردن ابتلا به عفونت ویروس واریسلا زوستر در گذشته در افرادی که سابقه ایمن‌سازی (واکسیناسیون) به این ویروس را نداشته‌اند.
  • تشخیص عفونت زونا در بزرگسالان

غذاهای مفید برای بیماری سرخک - وب‌سافت

⇐این تست چه زمانی درخواست می‌شود؟

  • رای تعیین این که فرد دارای آنتی بادی سرخجه کافی برای محافظت بدن از ویروس سرخجه می باشد؛ به منظور تأیید عفونت در گذشته یا تشخیص عفونت های اخیر؛ شناسایی کسانی که هرگز در معرض این ویروس قرار نگرفته اند و کسانی که واکسینه نشده اند؛ تأیید این که همه زنان باردار و کسانی که قصد باردار شدن دارند، مقدار کافی (تیتر) آنتی بادی های سرخجه جهت محافظت از عفونت را دارند.قبل از حاملگی و یا در ابتدای آن به منظور تأیید ایمنی بدن؛ اگر زن باردار دارای علائم سرخجه نظیر تب و بثورات جلدی می باشد؛ اگر نوزاد علائم رشد غیر طبیعی و یا نقص های هنگام تولد نشان می دهد که ممکن است به علت عفونت دوران جنینی ایجاد شده باشد؛ اگر نیاز به تأیید عفونت اخیر سرخجه یا تأیید ایمنی است، درخواست می شود

⇐تست‌های آزمایشگاهی مکمل این آزمایش کدامند؟

TORCH; Antibody tests; Measles and Mumps

⇐چه نوع نمونه‌ای برای این تست درخواست می‌شود؟

نمونه خون ورید بازو در فرد بزرگسال یا خون گرفته شده از پاشنه پا یا بند ناف نوزاد

نحوه انجام آزمایش سرخجه

⇐مراجعه کننده قبل از انجام آزمایش باید چه شرایطی را رعایت کند؟

این آزمایش نیازی به ناشتا بودن و یا محدودیت خاص در رژیم غذایی ندارد.
نمونه‌گیری باید در نوبت اول ۳ روز پس از ظهور بثورات جلدی، و در نوبت دوم، ۲ تا ۳ هفته بعد (در دوره نقاهت) انجام شود.

⇐افزایش میزان Rubella در شرایط زیر مشاهده می‌شود:

ـ تب‌ بالا
ـ قرمزي‌ چشم‌
ـ سرفه‌ يا كوتاهي‌ نفس‌
ـ سردرد شديد، خواب‌آلودگي‌، بيحالي‌ يا تشنج‌
– بروز خونريزي‌ غيرمعمول‌ 4-1 هفته‌ پس‌ از بيماري‌ (به‌صورت‌ خونريزي‌ لثه‌، بيني‌، رحم‌ يا لكه‌هاي‌ خوني‌ پراكنده‌ در سراسر پوست‌

⇐علائم افزایش Rubella چیست؟

  1. تب
  2. سردرد
  3. گلو درد
  4. سفتی یا درد مفاصل
  5. ورم ملتحمه که به آن چشم صورتی نیز می گویند

⇐علائم کاهش Rubella چیست؟

علائمی ندارد بیمار رو به بهبودی میرود.

⇐رژیم غذایی مناسب برای بهترشدن Rubella چیست؟

  • این تغذیه مناسب  ایمنی بدن را افزایش می دهد و به مبارزه با بیماری ها کمک می کند (گل سرخ ، توت فرنگی ، انگور سیاه ، فلفل دلمه ای ، خولان دریایی ، زنبور عسل ، کلم بروکسل ، سیر وحشی ، کلم بروکلی ، ویبرنوم ، کیوی ، گل کلم ، کلم قرمز ، پرتقال ، ترب کوهی ، پر سیر ، اسفناج ، لیمو ، گوجه فرنگی ، تمشک ، گایاوا ، طالبی) ؛
  • محصولات حاوی ویتامین P (پوست سفید و قسمت های بین لوبولی مرکبات، زغال اخته، شاه توت، chokeberries، گیلاس، انگور، زردآلو، جعفری، شوید، گشنیز، پاپریکا، سالاد سبز، گندم سیاه، چای سبز، گیلاس، آلو، سیب، زغال اخته، chokeberry، چغندر، کاهو، خاکشیر و سیر)؛
  • محصولات لبنی (شیر پخته تخمیر شده، خامه، بستنی طبیعی، کره، پنیر فتا، کفیر، ماست، پنیر دلمه، خامه ترش، پنیر کم چرب، پنیر فرآوری شده  )

تغذیه سرخچه

⇐چه عواملی باعث تداخل و ایجاد نتایج کاذب در انجام تست می‌شود؟

– به علت طولانی بودن زمان تعیین موارد مثبت، معمولا ایزولاسیون ویروس روبلا کمک ناچیزی به تشخیص روبلا خواهد کرد.

۲- آنتی بادیهای IgG سرخجه ممکن است در نمونه های سرمی افرادی که در ماههای گذشته خون یا محصولات آن را دریافت کرده اند مشاهده گردد. در حالی که این افراد ممکن است ایمن نباشند و سابقه ابتلا به عفونت سرخجه را نداشته باشند.

۳- آنتی بادیهای اختصاصی سرخجه از طریق رحم از مادر به جنین انتقال می یابد. بنابراین شناسایی آنتی بادیهای اختصاصی سرخجه در اطفال کمتر از ۶ ماه ممکن است نتیجه مثبت کاذب دهد.

۴- نمونه های سرمی جمع آوری شده در اوایل فاز حاد بیماری یا بالافاصله پس از واکسیناسیون ممکن است در روشهای سرولوژیک در تعیین کلاس آنتی بادیهای IgG و IgM منفی باشد.

منابع:vahidlab.ir-medicalnet.ir

توجه:این مطلب به صورت بسیار ساده و صرفا جهت اطلاعات عمومی به اشتراک گذاشته شده و به هیچ عنوان جایگزین نظر پزشک نمیشود.حتما جهت درمان با پزشک متخصص مشورت شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *