آزمایش A TPO
/0 نظرها/در دستهبندی نشده /توسط mohsen⇐معرفی تست A TPO:
Anti TPO در آزمایش خون به تشخیص بیماریهای خودایمنی تیروئید مثل تیروئیدیت هاشیموتو و بیماری گریوز کمک میکند. اگر در خون بیمار آنتی بادی TPO باشد، به این معناست که علت بیماری تیروئید او اختلال خود ایمنی، مانند بیماری هاشیموتو یا گریوز است. همانطورکه میدانید بیماری خود ایمنی آنتی بادیهایی تولید میکند که به بافتهای خود بدن حمله میکنند، در غده تیروئید نیز آنتی بادیهایی هستند که به این غده حمله میکنند در نتیجه، باعث میشوند غده تیروئید متورم شود و عملکرد آن کاهش پیدا کند.
www.homeca.ir
⇐هدف از انجام تست چیست؟
اگر پزشک تشخیص دهد که بیمار دچار اختلال در عملکرد تیروئید شده، ممکن است برای تشخیص بهتر برای او، آزمایش آنتی بادی ضد پراکسیداز تیروئیدی را به همراه تستهای دیگر تیروئید درخواست کند. درصورت وجود anti TPO درخون افراد، باید این مسئله جدی گرفته شود و بررسیهای بیشتر جهت تشخیص بهتر و به دنبال آن درمان صورت پذیرد، چرا که این افراد در معرض شدید کم کاری تیروئید هستند و با تشخیص به موقع از عواقب آن که نارسایی قلبی است جلوگیری شود.
⇐این تست چه زمانی درخواست میشود؟
اگرفردی علائم زیر را داشته باشدپزشک آزمایش Anti TPO را درخواست میکند
- تعریق
- ضربان قلب سریع
- اظطراب
- لرزش
- خستگی
- مشکل خوابیدن
- کاهش وزن
⇐تستهای آزمایشگاهی مکمل این آزمایش کدامند؟
- آزمایش T4
- تست T3
- آزمایش TSH
- آزمایش Tg (تری گلیسیرید): این آزمایش را برای ارزیابی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، عروقی و بررسی چربی خون انجام میدهند. آزمایش تری گلیسیرید به ناشتایی ۸ تا ۱۲ ساعته نیاز دارد
⇐چه نوع نمونهای برای این تست درخواست میشود؟
نمونه خون
⇐مراجعه کننده قبل از انجام آزمایش باید چه شرایطی را رعایت کند؟
برای این آزمایش بهتر است به مدت۸ تا ۱۲ ساعت ناشتاباشید. اگر داروی خاصی مصرف میکنید حتما در این مورد با پزشک مشورت داشته باشید. در مدت زمان ناشتایی برای رفع تشنگی، نوشیدن آب مشکلی ندارد اما نوشیدن انواع آبمیوه، چای و قهوه منع شده است.
⇐افزایش میزان A TPO در شرایط زیر مشاهده میشود:
- عفونتها
- یائسگی
- نشت روده:روده بهعنوان یک مانع بین دنیای درون و بیرون عمل میکند. با توجه به اینکه ۶۰ تا ۸۰ درصد از سیستم ایمنی بدن ما در روده قرار دارد، احتمال اینکه روده منجر به بروز بیماریهای خودایمنی شود بالاست.
- استرس
- کمبود ویتامین D
⇐کاهش میزان A TPO در شرایط زیر مشاهده میشود؟
–
⇐علائم افزایشA TPO چیست؟
اگر علائمی دارید که نشاندهندهی اختلالات تیروئید است و پزشک احتمال میدهد این علائم ناشی از بیماری هاشیموتو یا گریوز باشد، ممکن است انجام آزمایش Anti TPO را برای شما تجویز کند. علائم بیماری هاشیموتوعبارتاند از:
- خستگی و بیحالی
- افزایش حساسیت به سرما
- افزایش خوابآلودگی
- خشک شدن پوست
- یبوست
- ضعف عضلانی
- دردهای عضلانی و حساسیت نسبت به لمس
- درد و سفت شدن مفاصل
- خونریزی نامنظم یا بیشازحد در دوران قاعدگی
- افسردگی
- مشکلات حافظه یا تمرکز
- تورم تیروئید (گواتر)
- پف کردن صورت
- شکننده شدن ناخنها
- ریزش مو
- بزرگ شدن زبان
⇐علائم کاهش A TPO چیست؟
–
⇐رژیم غذایی مناسب برای A TPO چیست؟
مفیدترین رژیم غذایی هاشیموتو بهترین رژیم غذایی هاشیموتو رژیمی است که سرشار از غذاهای کامل و فرآوری نشده، از جمله میوهها، سبزیجات و غلات کامل با فیبر بالا، چربیهای سالم و پروتئینهای بدون چربی باشد. افراد مبتلا به هاشیموتو اغلب رژیمهای غذایی مختلفی را تجربه میکنند تا در نهایت رژیمی را پیدا کنند که بهترین احساس را در آنها ایجاد میکند. اما در همه انواع رژیم غذایی هاشیموتو یک چیز مشترک وجود دارد و آن استفاده از غذاهای کامل و فرآوری نشده است. در رژیم غذایی هاشیموتو مواد غذایی زیر را بگنجانید: انواع میوهها و سبزیجات: در وعدههای غذایی خود مجموعهای از میوهها و سبزیجات رنگارنگ را مصرف کنید تا مطمئن شوید که ویتامینها و مواد معدنی ضروری را دریافت میکنید. کربوهیدراتهای پر فیبر: مصرف فیبر برای کنترل وزن، داشتن قلب سالم و کنترل قند خون اهمیت بسیار زیادی دارد. میوهها، سبزیجات، غلات کامل، لوبیا و حبوبات سرشار از فیبر هستند. پروتئینهای بدون چربی: مرغ، ماهی، بوقلمون، تخم مرغ، لوبیا و آجیل همگی پروتئینهای سالم با حداقل یا بدون چربی اشباع هستند. چربیهای مفید: ماهی سالمون، ماهی تن، آجیل، بذر کتان، دانه چیا و آووکادو سرشار از چربیهای تک غیراشباع و چند غیراشباع از جمله امگا 3 هستند که باعث کاهش التهاب در بدن میشود.
kermany.com
⇐چه عواملی باعث تداخل و ایجاد نتایج کاذب در انجام تست میشود؟
- بارداری، غده تیروئید را بیش از حد تحریک کرده و میتواند باعث تغییر نتیجه تست تیروئید شود. سطح تیروئید در طول یک بارداری طبیعی در مناطق ید دار ۱۰ درصد و در مناطق دارای کمبود ید تا ۴ درصد افزایش مییابد. به این ترتیب تولید تیروکسین T4 و تری یدوتریونین T3 تا ۵ درصد افزایش خواهد یافت. آنتی بادیهای تیروئید با غلظت بالا در خانمهای باردار باعث سقطهای مکرر، زایمان زودرس و ناباروری میشود. بنابراین، برای خانمهای باردار باید کمتر از ۳۵ باشد. همچنین اگر TPO در دوران بارداری بالا باشد باعث میشود روی شنوایی نوزاد تاثیر بگذارد.بیماری هاشیموتو یکی از بیماریهای پیشزمینهای موثر در نتیجه آزمایش آنتی بادی تیروئید است. این بیماری به عملکرد تیروئید شما آسیب میرساند و در آمریکا به یکی از علل کم کاری تیروئید معروف است. از علائم این بیماری میتوان به یبوست، پوست خشک و رنگ پریده، کلسترول بالا، افسردگی، عدم تحمل سرما، موهای کم پشت و مشکلات باروری اشاره کرد.
یکی دیگر از شرایط موثر بیماری گریوز است که به وسیله آنتی بادی گیرنده تیروتروپین تحریک میشود. از علائم این بیماری میتوان به عرق کردن بیش از حد، بی خوابی، خستگی، ضربان قلب سریع و حرکات مکرر روده اشاره کرد. همچنین این بیماری روی قاعدگی تاثیر میگذارد.
منابع:drsharifi-lab.com-kermany.com-homeca.ir
توجه:این مطلب به صورت بسیار ساده و صرفا جهت اطلاعات عمومی به اشتراک گذاشته شده و به هیچ عنوان جایگزین نظر پزشک نمیشود.حتما جهت درمان با پزشک متخصص مشورت شود.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.