آزمایش VZV igG/igM

⇐معرفی تست VZV:

عامل ایجاد آبله مرغان و زونا نوعی ویروس است. در هر دو بیماری، فرد با تاول‌های پوستی مواجه می‌شود. زمانی که بیمار با علائمی مانند تب، سردرد، تاول‌های پوستی و … مواجه می‌شود، پزشک برای تایید تشخیص آزمایش خون VZV IgG/IgM را تجویز خواهد کرد.

⇐هدف از انجام تست چیست؟

آبله مرغان به دلیل ویروسی به نام VZV در بدن ایجاد می‌شود. وقتی عامل بیماری‌زا به بدن حمله می‌کند، سیستم دفاعی بدن واکنش نشان داده و شروع به تولید پادتن می‌کند. در آزمایش VZV IgG، وجود آنتی بادی IgG مورد بررسی قرار می‌گیرد.  آبله مرغان یک بیماری عفونی و واگیردار است. این بیماری بیشتر در کودکان دیده می‌شود، اما بروز آن در بزرگسالی نیز امکان دارد. در حال حاضر به دلیل واکسیناسیون بروز این بیماری چندان شایع نیست.

آزمایشات (VZV) آنتی بادی‌های تولید شده توسط سیستم ایمنی را در پاسخ به عفونت VZV یا خود ویروس را تشخیص می‌دهند. در واقع VZV IgM یکی از آنتی بادی های ویروس واریسلا زوستر است که توسط آزمایش خون مقدار آن برای تشخیص عفونت فعلی به آبله مرغان و یا زونا بررسی می‌شود.

آزمایش آبله مرغان و زونا ممکن است برای تشخیص عفونت فعلی یا قبلی به VZV انجام شود. اغلب این آزمایش برای تشخیص عفونت فعال ضروری نیست زیرا می توان آن را از علائم و نشانه های بالینی تشخیص داد اما در برخی از افراد با ضایعات غیرطبیعی پوست یک آزمایش تشخیصی به تأیید عفونت کمک می‌کند.

⇐این تست چه زمانی درخواست می‌شود؟

برای بیمارانی که احتمال ابتلای آن‌ها به آبله مرغان یا زونا وجود داشته باشد، آزمایش VZV IgG/IgM توسط پزشک درخواست می‌شود.

  • تست VZV‌ فقط زمانی می‌تواند تجویز شود که علائم بیماری زونا یا آبله مرغان در فرد مشاهده شده باشد.
  • اگر IgG و IgM منفی باشند:

منفی بودن این دو فاکتور نشان دهنده‌ی عدم ابتلای فرد به بیماری خواهد بود اما مسئله‌ی مهمی که وجود دارد این است که این فرد ایمنی لازم در برابر بیماری را نیز ندارد و ممکن است در هنگام تنفس هوای آلوده و یا تماس با شخص آلوده،‌ به راحتی دچار بیماری آبله مرغان یا زونا شود.

  • اگر IgG و IgM مثبت باشند:

مثبت بودن هر دو عامل نشان دهنده‌ی این است که بیمار در حالت فعلی به بیماری مبتلا بوده و در مقابل آن نیز واکسینه نشده است. در این شرایط پزشک برای کمک به درمان بهتر بیمار، در طی فواصل چند روزه، از بیمار آزمایش‌های مجدد دریافت خواهد کرد.

اگر IgG مثبت و IgM منفی باشد:

یعنی فرد تحت واکسیناسیون قرار گرفته است و یا قبلا به بیماری مبتلا شده‌ است. این افراد در برابر بیماری مصونیت دارند.

⇐چه نوع نمونه‌ای برای این تست درخواست می‌شود؟

1)نمونه خون

⇐مراجعه کننده قبل از انجام آزمایش باید چه شرایطی را رعایت کند؟

این آزمایش نیاز به ناشتا بودن بیمار ندارد و قبل از آزمایش نیز لازم به رعایت محدودیت خاصی در رژیم غذایی خود نخواهید داشت. نمونه طی ۱۰ تا ۱۴ روز فاز حاد از بیمار گرفته خواهد شد. پس از اینکه نمونه خون از بیمار دریافت شد، جهت آزمایش و دریافت نتیجه به آزمایشگاه فرستاده می‌شود و بعد از بررسی‌های لازم، مثبت یا منفی بودن ابتلای شما به بیماری مشخص خواهد شد.

⇐تست های مکمل ازمایش VZV:

آزمایش VZV IgG/IgM می‌تواند با تست‌های زیر برای بررسی دقیق‌تر وضعیت بیمار تجویز شود:

آزمایش EBV IgGدر این تست احتمال ابتلای بیمار به ویروس EBV مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

آزمایش CMV. در این تست نیز به بررسی ویروسی به نام CMV پرداخته خواهد شد. این ویروس می‌تواند باعث عفونت نهفته و مزمن شود.

⇐علائم افزایش VZVچیست؟

  • تب
  • از دست دادن اشتها
  • سردرد
  • خستگی و احساس بیحالی

این بیماری به طور کلی در کودکانی که شرایط جسمی خوبی دارند، به صورت خفیف بروز می کند. در موارد شدید، تاول‌ها می‌توانند سراسر بدن را تحت تاصیر قرار دهند. در این حالت ضایعاتی در گلو، چشم‌ها، غشاهای مخاطی مجرای ادرار، مقعد و واژن دیده می‌شوند.

⇐چه عواملی باعث تداخل و ایجاد نتایج کاذب در انجام تست می‌شود؟

  • VZV بسیارحساس است و در بسیاری از مواقع نمی‏توان آنرا از نمونه‏ هایی که تحت شرایط مناسب ارسال نشده‏اند به دست آورد.
  • در افرادی که قبلاً مبتلا به آبله‏مرغان شده‏اند عفونت‏های اولیه یا ثانویه با سایر هرپس ویروس‏ها ممکن است سبب افزایش قابل توجه تیتر VZV گردند.
  • یک تیتر مثبت ضعیف ممکن است ارتباطی با محافظت در برابر ویروس نداشته باشد.
  • علیرغم تیترهای قابل توجه آنتی‏بادی، زوستر می‏تواند ایجاد شود. در اکثر بزرگسالان آنتی‏بادی­های ضد VZV-IgG در سرم باقی می‏مانند.
  • نمونه های دارای همولیز و لیپمیک شدید و ذرات فیبرین ممکن است در آزمایش ایجاد تداخل نماید.
  • نمونه های سرمی جمع آوری شده در ابتدای فاز حاد بیماری یا بالافاصله پس از واکسیناسیون ممکن است در روشهای سرولوژیک در تعیین کلاس آنتی بادیهای IgG و IgM منفی باشد.
  • آنتی بادیهای IgG VZV- ممکن است در نمونه های سرمی افرادی که در ماههای گذشته خون یا محصولات آن را دریافت کرده اند مشاهده گردد. در حالی که این افراد ممکن است ایمن نباشند و سابقه ابتلا به عفونت VZV را نداشته باشند.
  • نتایج مقادیر IgG در جنین و نوزادان باید با احتیاط تفسیر گردد. زیرا IgG می تواند از مادر به جنین انتقال یافته و منجر به نتایج مثبت کاذب گردد. مقادیر IgM به طور کلی شاخص مفیدتری جهت تشخیص عفونت در کودکان زیر 6 ماه می باشد.
  • وجود روماتوئید فاکتور (RF) ممکن است سبب افزایش کاذب IgM شود.
  • مقادیر خیلی زیاد VZV-IgG ممکن است جهت اتصال به جایگاه اتصال با VZV-IgM رقابت کرده و منجر به نتایج منفی کاذب گردد.

منابع:.homeca.ir-nazemilab.i

توجه:این مطلب به صورت بسیار ساده و صرفا جهت اطلاعات عمومی به اشتراک گذاشته شده و به هیچ عنوان جایگزین نظر پزشک نمیشود.حتما جهت درمان با پزشک متخصص مشورت شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *