آزمایش VDRL

⇐معرفی تست VDRL:

تست آزمایشگاهی تحقیقاتی بیماری های مقاربتی (VDRL) یک تست میکروفلوکولاسیون غیر ترپونمی است که برای غربالگری سیفلیس استفاده می شود. آنتی‌بادی‌های IgM و IgG را نسبت به مواد لیپوییدی آزاد شده از سلول‌های میزبان آسیب‌دیده و همچنین به مواد لیپوپروتئین مانند و احتمالاً کاردیولیپین آزاد شده از ترپونم‌ها شناسایی می‌کند. وجود آنتی بادی های لیپوئیدی در سرم یا مایع مغزی نخاعی (CSF) بیمار با استفاده از آنتی ژن غیر اختصاصی تشخیص داده می شود.

سیفلیس بیماری عفونی سیستمیک است که توسط اسپیروکت ” ترپونما پالیدوم ” ایجاد می شود. این ارگانیسم اغلب از طریق تماس جنسی منتقل می شود.  همچنین از طریق جفت نیز می تواند از مادر به جنین انتقال یابد.

چنانچه بیماری درمان نشود؛ افراد آلوده دچار عوارض برگشت ناپذیری همچون التهاب مفاصل، بیماری های قلبی عروقی(مانند درگیری دریچه ها) و مشکلات CNS نظیر اختلالات ذهنی و پارالیز (فلج) خواهند شد.

تشخیص آزمایشگاهی سیفلیس بر اساس تست های مستقیم و غیر مستقیم صورت می گیرد. تست های مستقیم مانند نمونه برداری از زخم های سیفلیس؛ ارگانیسم عامل بیماری را شناسایی می کنند. در تست های غیر مستقیم نظیر تست های سرولوژی سیفلیس؛ آنتی بادی های ضد عامل بیماری شناسایی می شوند. این آنتی بادی ها زودتر از ۲ تا ۳ هفته پس از ظهور شانکر سیفلیسی؛ قابل شناسایی نیستند.(شانکر زخمی است که در محل ورود ارگانیسم به بدن ایجاد می شود)

⇐هدف از انجام تست چیست؟

VDRL آزمایش غربالی برای تشخیص آنتی بادی رآژین ترپونما پالیدوم می باشد.

⇐این تست چه زمانی درخواست می‌شود؟

تست VDRL در کشور ما آزمایش روتین جهت غربالگری این بیماری در دوران بارداری می باشد. با توجه به وجود جامعه اسلامی و وضعیت اجتماعی و صرف هزینه ها جهت این بررسی بر آن شدیم تا لزوم انجام این تست را در ایران و بخصوص در استان سیستان و بلوچستان که رشد جمعیت بالاست, بررسی کنیم. روش مطالعه: از بین 19450 زن باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی شهری در استان سیستان و بلوچستان در سال 81 تعداد مادران VDRL مثبت و پیگیری آنها انجام شد. نتایج: مثبت شدن تست در 6 مورد (3.08%) که در ارزیابیهای تکمیلی بیماری سیفیلیس تایید نشد و مشخص گردید که تمام موارد مثبت کاذب بوده اند. نتیجه گیری: با توجه به مثبت شدن تست VDRL فقط در 3.08% مادران باردار و مشخص نشدن هیچ مورد بیماری با پیگیری های بعدی توصیه می شود, مطالعات مشابه در سایر نقاط کشور صورت پذیرد, تا در صورت مشاهده نتایج مشابه هزینه مربوط به انجام این تست برای بیماریابی بیماری های شایعتر بکار برده شود.

⇐تست‌های آزمایشگاهی مکمل این آزمایش کدامند؟

RPR; FTA-ABS

⇐چه نوع نمونه‌ای برای این تست درخواست می‌شود؟

1)نمونه خون

 

⇐مراجعه کننده قبل از انجام آزمایش باید چه شرایطی را رعایت کند؟

نیاز به ناشتایی ندارد.

⇐افزایش میزان VDRL در شرایط زیر مشاهده می‌شود:

  • تب، تورم غدد لنفاوی
  • زخم‌هایی که در دهان یا واژن یا سایر نقاط مرطوب بدن مانند زیر بغل ایجاد می‌شود خاکستری یا سفید هستند و خارشی ندارند.
  • همچنین سفلیس ممکن است با کاهش وزن، خستگی، گلود درد نیز همراه باشد.
  • آلوپسی سیفیلیس یا ریزش مو نیز یکی دیگر از نشانه‌های سیفلیس در زنان است.
بیماری سفلیس چیست

⇐کاهش میزان VDRL در شرایط زیر مشاهده می‌شود:

⇐علائم افزایش VDRL چیست؟

معمول‌ترین و اولین علامت سیفلیس زخم‌های کوچک است، به زخم‌هایی که در اثر سیفلیس ایجاد می‌شود شانکر گفته می‌شود. زخم سیفلیس ممکن است در نواحی تناسلی، روی آلت تناسلی یا در مقعد یا حتی در دهان ایجاد می‌شود. مهم‌ترین ویژگی این زخم‌ها این است که با درد همراه نیست و در برخی مواقع اصلاٌ فرد متوجه این زخم‌ها نمی‌شود. زیرا در برخی موارد زخم‌ها خود به‌خود بهبود می‌یابند.

مرحله‌ی دوم سیفلیس

در این مرحله از بیماری سیفلیس چند هفته بعد از بهبود زخم‌ها یا همان شانکر بثوراتی در میان تنه و به تدریج در تمام بدن ایجاد می‌شود. به لحاظ ظاهر این بثورات شبیه زگیل هستند و خارش ندارند.  سایر علائم بیماری سفلیس در این مرحله تورم غدد لنفاوی، تب، درد عضلانی، ریزش مو است. علائم سفلیس در این مرحله ممکن است بین چند هفته تا یک سال ادامه پیدا کند.

مرحله‌ی نهفته‌ی سفلیس

درمان نکردن سفلیس در مرحله‌ی یک و دو موجب ورود بیماری به فاز نهفته می‌شود. در این مرحله ممکن است فرد تا سال‌ها با سفلیس درگیر باشد یا این‌که وارد مرحله‌ی سوم بیماری شود.

مرحله‌ی سوم سیفلیس

کسانی که در مراحل اول و دوم درمان را پیگیری نکنند دچار این مرحله می‌شوند. در مرحله‌ی سوم که شدیدتر از مراحل قبلی است، عامل بیماری‌زا به قلب، کلیه، چشم، عروق خونی گسترش پیدا می‌کند.

نرم افزار نوبت دهی آنلاین پذیرش ۲۴ به شما کمک می‌کند در سریع‌ترین زمان ممکن از پزشکان آنلاین متخصص زنان و زایمان نوبت دریافت کنید و از مشاوره برای مشکلات مربوط به بیماری سیفلیس بهره بگیرید. به منظور رفاه حال کاربران امکان استفاده از سایت و اپلیکیشن پذیرش ۲۴ فراهم شده است.

سیفلیس مادرزادی چیست؟

مادران بارداری که به سیفلیس مبتلا هستند در دوران بارداری از طریق بند ناف جنین را آلوده می‌کنند. همچنین زایمان طبیعی نیز می‌تواند موجب ابتلای فرزند به  بیماری سیفلیس شود. نوزادان مبتلا ممکن است بدون علامت باشند یا زخم‌هایی در ناحیه‌ی دست و پای آن‌ها مشاهده شود. این نوزادان به مرور زمان دچار عوارضی مانند بد شکلی، ناشنوایی و از بین رفتن پل بینی می‌شوند.

تشخیص سفلیس

⇐علائم کاهش VDRL چیست؟

⇐رژیم غذایی مناسب برای کاهش VDRL چیست؟

⇐چه عواملی باعث تداخل و ایجاد نتایج کاذب در انجام تست می‌شود؟

تست VDRL همیشه دقیق نیست. به عنوان مثال، اگر کمتر از سه ماه به سیفلیس مبتلا شده باشید، ممکن است نتایج منفی کاذب داشته باشید، زیرا ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا آنتی بادی بسازد. این آزمایش در مرحله آخر سیفلیس نیز قابل اعتماد نیست. از سوی دیگر، موارد زیر می توانند نتایج مثبت کاذب ایجاد کنند:

  1. اچ‌آی‌وی
  2. بیماری لایم
  3. مالاریا
  4. پنومونی (فقط انواع خاصی)
  5. لوپوس اریتماتوی سیستمیک
  6. مصرف IV دارو
  7. بیماری سل

در برخی موارد، بدن شما ممکن است آنتی بادی تولید نکند حتی اگر به سیفلیس مبتلا شده باشید. این بدان معنی است که تست VDRL نادرست خواهد بود. آنتی بادی های تولید شده در نتیجه عفونت سیفلیس می توانند حتی پس از درمان سیفلیس در بدن شما باقی بمانند. این بدان معناست که ممکن است همیشه نتایج مثبتی در این آزمایش داشته باشید. بایستی توجه داشت بدن همیشه در پاسخ به باکتری سیفلیس آنتی بادی تولید نمی کند، بنابراین این آزمایش همیشه دقیق نیست.

منابع:limateb.com-hakimilab.com-paziresh24.com

توجه:این مطلب به صورت بسیار ساده و صرفا جهت اطلاعات عمومی به اشتراک گذاشته شده و به هیچ عنوان جایگزین نظر پزشک نمیشود.حتما جهت درمان با پزشک متخصص مشورت شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *