آزمایش GH هورمون رشد

آزمایش هورمون رشد (GH) , هورمون سوماتوتروپین

⇐معرفی تست GH:

GH یا سوماتوتروپین که توسط سلول های اسیدوفیل غده ی هیپوفیز پیشین ترشح می گردند، نقشی مرکزی در تنظیم رشد از بدو تولد تا انتهای بلوغ را بر عهده دارد.ز این آزمایش جهت شناسایی کمبود GH در جوانان دچار تاخیر در بلوغ جنسی، کوتاه قامتی و یا سایر نقایص رشد استفاده می شود.

⇐هدف از انجام تست چیست؟

آزمایش هورمون رشد(GH)عمدتا برای کمک به تشخیص کمبود هورمون رشد و کمک به ارزیابی عملکرد غده هیپوفیز،معمولا به عنوان پیگیری سایر نتایج آزمایش هورمون هیپوفیز غیرطبیعی استفاده میشود.

 

 

 

⇐این تست چه زمانی درخواست می‌شود؟

این تست برای بررسی ذخیره هورمون رشد در آدنو هیپوفیز و تشخیص کمبود هورمون رشد (Growth Hormone Deficiency= GHD) مورد استفاده قرار می گیرد. شایعترین علامت این بیماری در بچه ها کاهش سرعت رشد قد به ازای 5 سانت در هر سال نسبت به منحنی رشد طبیعی و افزایش چربی دور کمر و صورت می باشد و در بزرگسالان کاهش انرژی و توده عضلانی می باشد.

⇐تست‌های آزمایشگاهی مکمل این آزمایش کدامند؟

سوماتومدین C و تحریک هورمون رشد.

⇐چه نوع نمونه‌ای برای این تست درخواست می‌شود؟

1)نمونه خون

⇐مراجعه کننده قبل از انجام آزمایش باید چه شرایطی را رعایت کند؟

بیمار بهتر است استراحت کند و از نیمه شب صبح آزمایش، بیمار در وضعیت NPO قرار بگیرد. همچنین بیمار نباید تحت تنش روحی یا جسمی و یا استرس قرار بگیرد، زیرا که استرس سبب افزایش یافتن سطوح GH در بدن می شود. مصرف آب نیز در این آزمایش بلامانع است.

⇐افزایش میزان GH در شرایط زیر مشاهده می‌شود:

آکرومگالی، ژیگانتیسم، هایپوگلیسمی، بی اشتهایی عصبی، خواب عمیق، روزه داری، اعمال جراحی وسیع و استرس سبب افزایش سطوح GH می شوند.

⇐کاهش میزان GH در شرایط زیر مشاهده می‌شود:

هایپرگلیسمی، تاخیر در بلوغ جنسی، کمبود GH، نارسایی رشد، کوتولگی و نارسایی هیپوفیز موجب کاهش سطوح GH می شوند.

⇐علائم افزایش GH چیست؟

ضخیم شدن پوست،تعریق،خستگی،سردرد،درد مفاصل،در ابتدا می تواند نامحسوس باشد اما افزایش سطح هورمون رشد(GH) می تواند منجر به بزرگ شدن دست ها و پاها،بزرگ شدن استخوان های صورت،سندروم تونل کارپال و بزرگ شدن غیرطبیعی اندام های داخلی شود همچنین می تواند باعث ایجاد برچسب های پوستی و پولیپ روده شود.

 

⇐علائم کاهش GH چیست؟

سطح کلسیم کم

سطح تری گلیسیرید بالا

قند خون بالا

خستگی مفرط

استقامت و قدرت بدنی کم

 

⇐چه عواملی باعث تداخل و ایجاد نتایج کاذب در انجام تست می‌شود؟

داروهایی نظیر گلوکاگن، استروژن ها، دوپامین، آمفتامین ها، آرژینین، اسید نیکوتینیک، متیل دوپا، لوودوپا، هیستامین و انسولین می توانند افزاینده ی سطوح GH باشند، همچنین ورزش، غذا، سطوح پایین گلوکز و استرس می توانند مقادیر GH را افزایش دهند و داروهایی نظیر فنوتیازین ها و کورتیکواستروئیدها کاهنده سطوح GH هستند.

منابع:mendel-lab.com-niloulab.com-metaorganon.com

توجه:این مطلب به صورت بسیار ساده و صرفا جهت اطلاعات عمومی به اشتراک گذاشته شده و به هیچ عنوان جایگزین نظر پزشک نمیشود.حتما جهت درمان با پزشک متخصص مشورت شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *