آزمایش Brucella capture

تست آنتی بادی ضد بروسلا آبورتوس IgG/IgM (تب مالت)

⇐معرفی تست Brucella:

بروسلوزیس یا تب مالت به عنوان یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشد که برای تشخیص آن با مشکلاتی مواجه هستیم. علائم کلینیکی این بیماری مشابه دیگر بیماریهای عفونی است و علاوه بر آن روش های کلینیکی تشخیص آن نیز همیشه موفق نمی باشد. در مراحل اولیه بیماری (مرحله حاد )، ابتدا میزان ایمونوگلوبینهای کلاس IgM و به دنبال آن ایمونوگلوبولینهای کلاس IgG و IgA افزایش می یابد. در این مرحله، ترکیبی از روش های Rose Bengal ، سروآگلوتیناسیون لوله ای، 2ME و الیزا به تشخیص بیماری کمک می کنند، هرچند که تفسیر این تست ها، در مرحله مزمن و عود مجدد اغلب بسیار مشکل است. در این موارد پاسخ ایمنی از طریق ارزیابی آنتی بادیهای بلوکان IgG امکان پذیر می باشد. روش کومبس آنتی بادی های IgG و IgA را ردیابی می کند. اما مدت زمان انجام تست طولانی است و نیاز به فرد ماهری دارد.
به هنگام آلودگی مجدد با باکتری، عود بیماری و در مناطقی که این بیماری اپیدمی است و تعداد زیادی از افراد دارای آنتی بادی علیه این بیماری می باشند، پاسخ ایمنی از طریق تشخیص آنتی بادی های آگلوتینه نشده IgA و IgG قابل تشخیص می باشد. در تست Brucella capture از آنتی بادی های ضد آنتی بادی انسانی IgG ، IgM و IgA برای آگلوتینه کردن آنتی بادی های علیه بروسلا استفاده شده است که به تشخیص بیماری کمک می کند.

چه افرادی در معرض آلودگی با تب مالت هستند؟

دامپزشکان، دامداران، مزرعه‌داران، کارگران کشتارگاه، شکارچیان و میکروب‌شناسان بیشتر در معرض آلودگی به این باکتری می‌باشند. هم‌چنین در سایر افراد نیز از طریق مصرف محصولات آلوده احتمال ابتلای به این بیماری افزایش می‌یابد.

اپیدمیولوژی و شیوع بیماری در نقاط مختلف جهان:

این بیماری در آسیا، خاورمیانه، حوزه‌ی دریای مدیترانه، اروپای شرقی، آمریکا لاتین و آفریقا شیوع بیشتری نسبت به سایر مکان‌ها دارد

عوارض:

بروسلوز می‌تواند بر سیستم تولید مثل، کبد، قلب و سیستم عصبی مرکزی تاثیر گذارد. بروسلوز مزمن ممکن است فقط در یک عضو یا در سراسر بدن عوارض ایجاد کند. عوارض احتمالی عبارتند از:

  • اندوکاردیت: این وضعیت یکی از جدی‌ترین عوارض بروسلوز است. اندوکاردیت درمان نشده می‌تواند دریچه‌های قلب را از بین ببرد و در واقع علت اصلی مرگ و میر ناشی از بروسلوز است.
  • آرتروز: عفونت مفاصل می‌تواند باعث درد، سفتی و التهاب مفاصل به‌خصوص در زانوها، لگن، مچ پا، دست و هم‌چنین ستون فقرات شود.
  • التهاب و عفونت بیضه‌ها: اپیدیدیم(لوله‌های مارپیچی محل بلوغ و ذخیره اسپرم‌ها در بیضه) طی آلودگی با باکتری بروسلا آلوده می‌شود و باکتری از طریق همین لوله‌ها به بیضه‌ها گسترش یافته و می تواند باعث تورم و درد شدید شود.
  • التهاب طحال و کبد: التهاب و بزرگی طحال و کبد (هپاتواسپلنومگالی)، می‌تواند از عوارض دیگر آلودگی با این باکتری باشد.
  • عفونت سیستم اعصاب مرکزی: این عفونت می‌تواند باعث بیماری‌های تهدیدکننده حیات مانند التهاب مغز و بافت‌های محافظت کننده از مغز شود.

یشگیری:

برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب‌مالت بهتر است موارد زیر رعایت شود:

  •  اجتناب از مصرف غذاهای لبنی غیر پاستوریزه
  • اجتناب از مصرف گوشت خام آلوده
  • پوشیدن دستکش‌های پلاستیکی (لاتکس) هنگام تماس با حیوانات یا باکتری بروسلا

⇐تست‌های آزمایشگاهی مکمل این آزمایش کدامند؟

آزمایش تنفسی اوره، EGD و گاسترین

⇐چه نوع نمونه‌ای برای این تست درخواست می‌شود؟

1)نمونه خون

 

⇐مراجعه کننده قبل از انجام آزمایش باید چه شرایطی را رعایت کند؟

این آزمایش نیازی به ناشتایی و محدودیت رژیم غذایی ندارد.

⇐افزایش میزان Brucella در شرایط زیر مشاهده می‌شود:

کارسینوم معده، گاستریت حاد و مزمن، زخم دئودنوم راجعه و زخم معده می توانند سطح آن را افزایش دهند.

علائم:

دوره‌‌ی نهفتگی‌ بیماری‌(فاصله‌ی زمانی تماس‌ با منبع‌ عفونت ‌تا بروز علایم‌) اغلب‌ بین‌ ۱ تا ۳ هفته‌ و گاهی‌ تا ۶ ماه‌ طول می‌کشد. براساس‌ شدت‌ بیماری‌، علایم‌ به‌ سه ‌شکل‌ حاد، تحت‌ حاد و مزمن‌ بروز می‌کند:

  • شکل‌ حاد: بیمار دچار لرز ناگهانی‌، درد عمومی‌ بدن‌ به‌ خصوص‌ درد پشت‌ و تعریق‌ شدید می‌شود، اشتهای‌ خود را از دست‌ داده و دچارضعف‌ و سستی‌ می‌شود؛ ضمنا ازشروع‌ علایم‌ بیش‌ از ۳ ماه‌ نمی‌گذرد.
  • شکل‌ تحت‌ حاد: آغاز آن بدون علامت خاصی است و شکایت‌ اصلی‌بیمار از ضعف‌ و خستگی‌ می باشد. از آغاز بیماری‌ نیز ۳ تا ۱۲ ماه‌ می‌گذرد.
  • شکل‌ مزمن‌:اگر از زمان ‌تشخیص‌ بیماری‌ بیش‌ از یک‌ سال ‌بگذرد و فرد هنوز مبتلا باشد، به آن حالت مزمن‌گفته‌ می‌شود. علائم می‌تواند شامل خستگی، تب‌های عود کننده، آرتریت، تورم قلب (اندوکاردیت) و اسپوندیلیت(نوعی آرتریت التهابی) باشد.

شیوه‌ی انتقال:

  • محصولات لبنی خام: باکتری بروسلا می‌تواند در شیر حیوانات آلوده، بستنی، کره و پنیرهای غیر پاستوریزه وجود داشته باشد و در صورت مصرف این محصولات به انسان منتقل شود. همچنین این باکتری می‌تواند از طریق گوشت خام آلوده نیز انتقال یابد.
  • استنشاق باکتری: باکتری بروسلا به راحتی در هوا پخش می‌شود و در صورت استنشاق هوای آلوده به این باکتری، می‌تواند به انسان انتقال یابد.
  • تماس مستقیم: تماس مستقیم با خون، اسپرم یا جنین حیوان آلوده احتمال ابتلا به بیماری، به‌خصوص در افرادی که بیش از حد با حیوانات در ارتباط هستند، را بالا می‌برد. هم‌چنین در صورت وجود زخم‌های باز روی پوست احتمال انتقال، چندین برابر می‌شود.

⇐چه عواملی باعث تداخل و ایجاد نتایج کاذب در انجام تست می‌شود؟

واکنش متقاطع با سایر باکتری ها مانند استرپتوموناس مولتوفیلا، سالمونلا، یرسینیا انترکولیتیکا 09 ( آنتی ژنO) ، فرانسیسلا تولارنسیس، ویبریو کلرا و E.Coli 0157 ممکن است موجب نتایج مثبت کاذب گردد و سرم های لیپمیک (بیشتر از 20 mg/ml  تری گلیسرید)، ایکتریک (بیشتر از 0/4 mg/ml  بیلی روبین) و همولیز (بیشتر از  10 mg/ml هموگلوبین) ممکن است باعث تداخل در نتایج آزمون شوند.

منابع:mendel-lab.com-mendel-lab.com

توجه:این مطلب به صورت بسیار ساده و صرفا جهت اطلاعات عمومی به اشتراک گذاشته شده و به هیچ عنوان جایگزین نظر پزشک نمیشود.حتما جهت درمان با پزشک متخصص مشورت شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *